top of page

Een lichtplan.. Moet dat echt??


Ik weet het nog heel goed.. We waren midden in de verbouwing en kregen de vraag; waar moeten de lichtpunten? Goede vraag! Daar hadden we nog helemaal niet over nagedacht. Ik ging er gewoon vanuit dat de oude punten zouden blijven, maar we hadden nu het geluk dat we de elektra konden herindelen. Vooral in een oud huis zijn niet alle lichtpunten op handige plekken, weet ik uit ervaring.


Fijn om dus een heel nieuw plan te bedenken!

Hieronder 4 tips die je kunnen helpen met het lichtplan;

  1. Bedenk wat de functie van de ruimte is. Moet de ruimte goed verlicht worden of kan je met sfeerverlichting werken?

  2. Bedenk lichtpunten op verschillende hoogtes in de ruimte, dus bijvoorbeeld spotjes in het plafond, muurlampen en vloerlampen.

  3. Kijk waar het licht overdag vandaan komt en plaats daar wat extra licht. zodat het in de avond ook natuurlijk oogt. Dus een vloerlamp tussen de bank en het raam kan goed.

  4. Pak het aan als een pro en maak een vlekkenplan zoals hieronder! Door een vlekkenplan te maken kan je goed bedenken welke soort verlichting je wil creërenBen je net als ik fan van duurzame producten? Ik heb alvast een aantal mooie lampen ter inspiratie voor je bij elkaar gezocht. Er zijn op dit moment mooie lampion lampen gemaakt van papier, Het licht schijnt hier prachtig doorheen.#verlichtingsarmaturen #transformatie #lichtplan #plafondlamp #interieurtips

26 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page