top of page

5 tips voor het scoren van leuke vintage spullen.

Bijgewerkt op: 22 mrt. 2022

Handig om te weten als je op zoek bent naar goede vintage spullen voor thuis.


Soms is het lastig om te zien of een tweedehands meubel passend is voor thuis. Na ontzettend veel tweedehands makten, vintage winkels en loodsen te zijn afgestruind kan ik je een paar tips geven. Ik heb vaak spijt gehad dat ik iets heb laten staan of juist had gekocht. Over de prijs valt ook vaak nog te twisten. Dus genoeg redenen om de handige tips even door te nemen.


Tip 1 - Op zoek

Als je op zoek bent naar een leuk tweedehands of vintage item voor thuis, dan moet je natuurlijk eerst op zoek. Inspiratie kan je halen uit Pinterest, Instagram of marktplaats. Ook kan je kijken bij vintage winkels, de kringloop of markten bij jou in de buurt.


Tip 2 - Kapot of gaaf?

Contoleer of het product slijtage heeft. Bij vintage of tweedehands spullen is er natuurlijk al een leven aan vooraf gegaan, dus kijk het meubel even goed na. Zijn er bijvoorbeeld kale plekjes die je makkelijk kan bijwerken of moet er iets vervangen worden? Zo voorkom je dat je later spijt hebt van een aankoop.


Tegenwoordig zijn er ook veel replica's te koop, dus let wel goed op bij een aankoop. Je kan bijvoorbeeld vragen naar een aankoop bewijs.

Tip 3 - Hoe groot is het?

Het spreekt eigenlijk vanzelf, maar toch gaat dit vaak mis. Kijk even goed naar de afmetingen! Vooral als het om een meubel gaat. Past dit in huis? En ook hoe ga je het vervoeren, laat je het bezorgen of kan je het zelf meenemen?


Tip 4 - Onderhandelen over de prijs.

Over de prijs kun je soms onderhandelen. Je ziet dat in winkels de prijs vaak vast staat. Bij artikelen in de winkel heeft er vaak al een expert naar gekeken en er een prijskaartje aan gehangen. Op markten is dit vaak niet het geval en kan er wel onderhandelt worden. Tegenwoordig is er veel vraag naar vintage en zijn veel spullen geen koopje meer, zo kan er aan vintage design stukken een flink prijskaartje hangen.


Tip 5 - Is het echt?

De retro stijl is helemaal hot, dus zijn er nu ook veel meubels verkrijgbaar met een retro look. Retro (nieuw maar met een vintage look) en vintage (echt oud) kan je beter niet met elkaar verwarren. Dus kijk even goed naar het product voordat je het koopt. Tegenwoordig zijn er ook veel replica's te koop, dus let wel goed op bij een aankoop. Je kan bijvoorbeeld vragen naar een aankoop bewijs.


Veel plezier met zoeken, struinen en kopen!


76 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page