top of page

Vloer hout, keuken hout, kan dat?

Bijgewerkt op: 7 mrt. 2022


Vaak hoor je; dat gaat niet samen! Toch hebben we gekozen voor een eikenhouten vloer met een keuken van bamboe. Ik denk dat het heel goed samen gaat, vooral omdat de uitstraling van de vloer heel anders is dan de keuken.


Het was wel even wikken en wegen.. Wat moet de afwerking van de vloer worden? Er zijn veel verschillende keuzes, van donkere olie tot whitewash effect. Ik heb op het allerlaatste moment gekozen voor een blanke matte afwerking. Hierdoor is de uitstraling van de vloer heel natuurlijk geworden. Het effect van de Hongaarse punt is goed te zien. De vloer heeft hierdoor een hele andere uitstraling dan de keuken. Dit was voor mij de belangrijkste voorwaarde om hout met hout te combineren.


Dus zorg ervoor als je hout met hout gaat combineren dat de uitstraling echt verschild van elkaar. Je kan natuurlijk ook hele andere combinaties maken, want er bestaan ook bamboe vloeren en eikenhouten keukens. Onthoud bij het kiezen van materiaal dat de kleur of de structuur van het hout niet hetzelfde is.


De vraag is vaak: kost een aanrechtblad of kookeiland van hout niet heel onderhoud? Dat snap ik wel, want een aanrechtblad van hout is niet geheel onderhoudsvrij. Maar wat een groot voordeel is, is dat het geschuurd kan worden en daarna opnieuw gelakt.

Het keukenblad is gemaakt van een bamboe plaat. Dit is samengeperst bamboe en is het een heel stevig en hard materiaal. De bovenzijde is 3x geschuurd en gelakt, hierdoor komen er niet snel krassen in. Dus, wij zijn bamboo lovers!

29 weergaven0 opmerkingen
bottom of page